Vypouštíme spot!

Pomozte nám zachránit ruinu bývalé řetízkové šatny u Jáchymova. Přetvořme společně poslední autentickou budovu na území největšího československého uranového lágru v komunitní a vzdělávací centrum. Vytvořme tak nový prostor, kde se budeme věnovat vzdělávání o Krušných horách, jejich obyvatelích a traumatech 20. století. Stane se místem pro setkávání, pořádání kulturních akcí, letních škol a v neposlední řadě také základnou pro procházky po obnovené naučné stezce. Přesně takové místo v kraji chybí…

Mnoho lidí už pomohlo. Bez další pomoci se ale neobejdeme. Možností, jak se zapojit, je celá řada. Od finančního příspěvku (viz níže) až po dobrovolnickou výpomoc na místě. Řetízkárna vás potřebuje!

Mezi osobnosti, které se rozhodly záchranu Řetízkárny podpořit ve veřejném prostoru a poskytnout iniciativě svoji tvář, patří Vendula Fialová, Michal Holán, Miroslav Nosek, Sara Polak, Emma SmetanaVladimír ŠkultétyJan Zadražil. Tým, který spot natočil a pomohl vypustit vedl Tomáš Hybeš a Matěj Pichler. Na tvorbě samotného spotu se s nimi podíleli Filip Rys, Adéla Klepalová, Jan Štindl, Jan Brabec a Jakub Valenta. Jim všem patří obrovské díky, protože nám pomáhají právě teď, když jsme na začátku!

Pro vykoupení objektu jsme se zadlužili částkou 300 000 Kč. Zároveň stojíme před náročným úkolem budovu zastřešit a začít citlivě rekonstruovat. Jen projektová dokumentace celé rekonstrukce bude stát půl milionu korun a zatím pro ni nemáme zajištěné financování.

Nezbytné finanční prostředky hodláme získat jak vlastní činností spolku (přednášky, provádění, workshopy atp.), tak veřejnou podporou prostřednictvím konta Řetízkárna. Pokud můžete, přispějte libovolnou částkou pomocí QR kódu nebo klasickým bankovním převodem na následující účet:

Název banky: Raiffeisenbank a.s.
Název účtu: Političtí vězni.cz
Účet (platby v Kč): 5976831001/5500
Sdělení pro příjemce: Záchrana Řetízkárny

DĚKUJEME. Vážíme si každé Vaší pomoci. Komunita kolem Řetízkárny se stále rozrůstá. Přidejte se k nám!